Yin Yoga

Yin Yoga is een rustige, intense vorm van yoga waar houdingen langer worden aangehouden. Het Bevordert de lenigheid en stimuleert het bindweefsel (ofwel fascia). De houdingen worden minimaal 2-5 minuten aangehouden waardoor je oefent aandachtig te zijn en je open te stellen voor wat zich van binnen voordoet. Zo heb je veel tijd om je lichaam beter te voelen, je grenzen te verkennen en steeds een beetje verder te gaan. Daarnaast leer je zowel fysiek als mentaal loslaten en komen lichaam en geest tot rust. Het is alsof je slaapt..

Yin yoga heeft de kwaliteit van stilte door te ‘zijn’ in plaats van te ‘doen’. Een lastige pose of onrustige gedachten beantwoorden we vaak met een reactie door het probleem op te lossen met ‘doen’. Door bijvoorbeeld te bewegen of van binnen te verzetten tegen wat er op dat moment is. Soms veranderen we door juist niets te doen, er helemaal bij aanwezig te blijven, het te accepteren, het te doorzien en het te doorvoelen.

Om de houdingen aan te houden wordt gebruik gemaakt van een meditatiekussen | bolster | dekentje | kussens | yogablokken.

Voor wie?

De les is geschikt voor alle leeftijden en niveaus. Ervaring met Yoga is niet nodig.